Hartslag Nu

Wat is Hartslag nu?

 

Hartslag nu is een oproepsysteem voor burgerhulpverlening. Burgerhulpverleners zijn burgers die een reanimatie training hebben gevolgd en bekwaam zijn bevonden door een instructeur om in het echt de reanimatie van a tot en met z in goede banen te kunnen lijden. Zij hebben geleerd hoe herken ik een hartstilstand en hoe moet ik reanimeren.

De burgerhulpverleners krijgen van de meldkamer een sms of een app. Dit is een oproep op het moment dat 112 wordt gebeld met de melding dat er een vermoedelijke hartstilstand is. Zij krijgen 2 soorten berichten. Zij krijgen het bericht dat zij direct naar het slachtoffer moeten gaan (als ze in de gelegenheid zijn) om de reanimatie op te starten of zij krijgen een bericht haal een aed op die locatie en ga naar het slachtoffer toe.

 

Burgerhulpverlening is een uniek netwerk die in Nederland bestaat. Met dit netwerk van vrijwilligers kan er in de meeste gevallen gestart worden met reanimeren binnen 6 minuten. Dit is van levensbelang. De eerste 6 minuten zijn namelijk cruciaal.

 

Momenteel zijn er ontwikkelingen ten aanzien van de nazorg. Op de volgende link treft u een instructie filmpje over wat hartslag Samen exact is.

https://www.hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/hartslagsamen/

 

U kunt ook burgerhulpverlener worden als u een reanimatie diploma heeft. U kunt zich aanmelden op www.hartslagnu.nl Kunt u ook reanimeren? Dan kunt u ook levens redden!

 

Twijfelt u of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met onze instructeur via: info@baarshulpverlening.nl